σταματία κορναράκη

σε ποιους απευθύνεται

H Τεχνική Αλεξάντερ απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, εναρμονίζοντας τη σχέση αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο νου και το σώμα τους.

Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται:

  • Σε όσους πάσχουν από τραυματισμούς και παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος όπως τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα κ.α.
  • Σε όσους πάσχουν από παθήσεις της σπονδυλικής στήλης όπως αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, ισχυαλγία, κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, σχολίωση κ.α.
  • Σε όσουν πάσχουν από νευρολογικές ασθένειες όπως πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.
  • Σε όσους θέλουν να ανακουφιστούν από χρόνιους πόνους και να ενισχύσουν την ικανότητα αυτοΐασης του οργανισμού τους, και σε όσους αντιμετωπίζουν δυσχέρειες που οφείλονται σε επιβαρυμένη στάση, περιορισμένη αναπνοή και στρες όπως αϋπνίες, ημικρανίες, ρευματικές παθήσεις, άσθμα, αδυναμία συγκέντρωσης και αίσθημα κόπωσης και βάρους.

Επίσης απευθύνεται σε χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς και αθλητές που επιθυμούν να προάγουν την κιναισθητική τους αντίληψη και συνειδητότητα με σκοπό να βελτιώσουν μεταξύ άλλων το συντονισμό, τον έλεγχο και την ακρίβεια των κινήσεων τους, να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τραυματισμούς και παθήσεις που συνδέονται με την απαιτητική φύση του επαγγέλματός τους, καθώς και να απαλλαγούν από τις αρνητικές συνέπειες του στρές πριν την παράσταση ή τον αγώνα.

Τέλος, η Τεχνική Αλεξάντερ απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη φωνή και το λόγο τους.

Back to Top